Σεϊντού Γιαχάγια

Seidu Yahaya – 2009/10
Γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1989 στη Γκάνα όπου κι έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα της Team Youth. Ήρθε στην Ελλάδα το 2008 και δοκιμάστηκε σε ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Η Ένωση ήταν αυτή που πηρέ τελικά το ρίσκο και υπέγραψε συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος δόθηκε σχεδόν αμέσως δανεικός στην (τότε θυγατρική ομάδα της ΑΕΚ) Αναγέννηση Καρδίτσας. Στην Καρδίτσα, που τότε αγωνιζόταν στα γήπεδα της Β’ Εθνικής, ο Γιαχάγια κέρδισε τη θέση του βασικού αμυντικού μέσου και είχε καλή απόδοση, κάτι που έφερε ως αποτέλεσμα την επιστροφή του στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2009.
Ο Γκανέζος κέρδισε εκείνο το καλοκαίρι τον ανεπίσημο τίτλο της ευχάριστης έκπληξης της προετοιμασίας της ομάδας, τίτλο που διαχρονικά αποδίδεται σε νεαρούς άσημους ποδοσφαιριστές ελληνικών ομάδων πριν την έναρξη των επισήμων υποχρεώσεων και ιδιαίτερα σε περιόδους που η μεταγραφική συγκομιδή που έχει προηγηθεί φαντάζει φτωχή. Η περίπτωση Γιαχάγια δεν ξεφεύγει από τον άτυπο κανόνα του συγκεκριμένου εθίμου που θέλει τους παραπάνω ποδοσφαιριστές να εξαφανίζονται από προσώπου γης με το που αρχίσει η κανονική αγωνιστική περίοδος. Πρόλαβε και έπαιξε μόλις 5 ματς με τη φανέλα της ΑΕΚ ( 0 τέρματα) χωρίς να δείξει κάτι το ιδιαίτερο και μάλλον του στοίχισε πολύ ένα λάθος στο εντός έδρας ντέρμπυ με τον Παναθηναϊκό που έδωσε την ευκαιρία στους Πράσινους να κλέψουν τη μπάλα και να πετύχουν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης (υπάρχει υποψία φάουλ στη φάση).
Το καλοκαίρι του 2010 μένει ελεύθερος με τις κακές γλώσσες τις εποχής να μιλούν για σιωπηλή τιμωρία του ποδοσφαιριστή εξαιτίας της άρνησης του να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Γιάννη Καινούργιο, γνωστό μάνατζερ, συνεργάτη και φίλο του τότε τεχνικού της ΑΕΚ Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Βρίσκει νέα ποδοσφαιρική στέγη στο Ισραήλ και τη Maccabi Haifa και έχει αξιοπρεπέστατη αγωνιστική παρουσία ως βασικός αμυντικός μέσος. Κατακτά μάλιστα το πρωτάθλημα Ισραήλ και καταγράφει συμμετοχές στους ομίλους του Europa League. Από το 2012 έως το 2015 αγωνίστηκε στη Ρουμάνια για λογαριασμό της Astra Giurgiu. Από το καλοκαίρι του 2015 αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα της Μολδαβίας με τα χρώματα της Sheriff Tiraspol.