Κώστας Τριανταφύλλου
Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου – (1964/1976)
Γεννημένος το 1950, ο Κώστας Τριανταφύλλου υπηρέτησε την ΑΕΚ από τα μέσα της δεκαετίας του 1960, όταν ξεκίνησε να αγωνίζεται αρχικά με την εφηβική και κατόπιν με την ερασιτεχνική ομάδα της Ένωσης. Εκείνη την περίοδο, είχε μεταξύ άλλων συμπαίκτες τους Στέλιο Κωνσταντινίδη, Γιώργο Λαβαρίδη, Στέφανο Θεοδωρίδη, Κώστα Καραπουλιτίδη, Μίμη Λιάκουρη, (σ.σ. με τους οποίους αγωνίστηκε και στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ) Βύρωνα Αμελίδη, Γιώργο Ράπτη, Κώστα Σαρρή, Ευθύμη Ανδρίκουλα, Θανάση Πέππα, Παύλο Γεωργιάδη, Τάκη Βουδούρη, αλλά και τον Ανδρέα Καρακίδη. Μαζί τους, είχε πανηγυρίσει τις περιόδους 1965, -66, -67, -68, πανελλήνιους και αθηναϊκούς τίτλους.
Όχι ιδιαίτερα ψηλός για κεντρικός αμυντικός και σχετικά γεροδεμένος, ο Τριανταφύλλου ήταν η χαρακτηριστική περίπτωση του παίκτη – “εργαλείο”. Ο “εργάτης” που κάθε ομάδα και κάθε προπονητής χρειάζονται στο ρόστερ. Ο παίκτης που μπορεί να μην ξεσηκώνει την κερκίδα με περίτεχνες και φαντεζί ενέργειες αλλά αθόρυβα και ουσιαστικά εκτελεί κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή του, χωρίς αντιρρήσεις και παράπονα, προσφέροντας τα μέγιστα στην ουσία του παιχνιδιού και στο γενικό καλό της ομάδας.
Την περίοδο 1968-69, με την μεγάλη ανανέωση που επιχείρησε να κάνει στην ΑΕΚ, ο Μπράνκο Στάνκοβιτς, ο Κώστας Τριανταφύλλου, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ. Είχε 59 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα και δύο σε ευρωπαϊκούς αγώνες της «Ένωσης». Αυτές κόντρα στην Ιντερ τον Σεπτέμβριο του 1971, στις οποίες μάρκαρε με ιδιαίτερη επιτυχία τον Σάντρο Ματσόλα.
Φιλότιμος, μαχητικός και αποδίδοντας πάντα σε αξιοπρεπές επίπεδο, έγινε γρήγορα ένας από τους πιο αγαπημένους του Στάνκοβιτς, ο οποίος έβλεπε στο πρόσωπο του Τριανταφύλλου έναν πειθήνιο “στρατιώτη” της ομάδας και τον άνθρωπο που θα αναλάμβανε τις δύσκολες “ειδικές” αποστολές σε ένα ματς.
Έμεινε στην ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι του 1976, οπότε και μεταγράφηκε στον Ατρόμητο Περιστερίου όπου και αγωνίστηκε μέχρι το 1978. Στη συνέχεια και για την διετία 1978-1980 διετέλεσε παίκτης – προπονητής στον Αφιδναϊκό όπου και τερμάτισε την καριέρα του “κρεμώντας” τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.
Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την προπονητική, συνδέοντας το όνομα του ως τεχνικός κυρίως με την ομάδα του Αφιδναϊκού όπου εργάστηκε τις περιόδους 1981-1983 και 1999-2002.
Ο Κώστας Τριαναταφύλλου έφυγε από την ζωή αιφνίδια από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία μόλις 54 ετών, το 2004. Με τη σύντροφό του Θεοδώρα έκαναν δύο παιδιά, το Νίκο και την Μάνια.
Στις 12 Ιουνίου 2015, το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού, πήρε την απόφαση να μετονομάσει το γήπεδο Αφιδνών, δίνοντας του το όνομα «Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου», τιμώντας με αυτό τον τρόπο τον παλαίμαχο άσσο της ΑΕΚ και του Αφιδναϊκού.