Δημήτρης Μάρκος

Δημήτρης Μάρκος – (1998/2000)

Μέσος με αρκετά καλή παρουσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα και με ένα ικανοποιητικό πέρασμα κι από την ΑΕΚ για δύο σεζόν.
Γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 1971 και έκανε αρχικά πολύ καλές εμφανίσεις με την φανέλα της Νάουσας για μια πενταετία, με αποτέλεσμα να κινήσει το ενδιαφέρον των μεγάλων ομάδων. Το 1992 μετακόμισε στον Παναθηναικό όπου είχε καλή παρουσία για πέντε χρόνια, κατέκτησε τίτλους και ταυτόχρονα χρίστηκε αρκετές φορές διεθνής με την εθνική ομάδα των ανδρών. Το καλοκαίρι 1997 μετακομίζει στην Αγγλία για την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, όπου δεν καταφέρνει να αγωνιστεί καθόλου και μετά από λίγους μόλις μήνες επιστρέφει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί με τα χρώματα της Καλαμάτας.
Οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ βλέπουν ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει ακόμα ποδοσφαιρικά και αποφασίζουν να τον φέρουν στην ομάδα το καλοκαίρι του 1998. Καθιερώνεται άμεσα ως βασικός (συνήθως σε θέση κεντρικού μέσου), ενώ τους πρώτους μήνες της παρουσίας του στην ΑΕΚ είναι και βασικός στην εθνική ομάδα. Πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής που “έδενε” τον χώρο του κέντρου με την παρουσία του και βοήθησε αρκετά την ομάδα για δύο αγωνιστικές περιόδους. Με την ΑΕΚ είχε συνολικά 59 συμμετοχές και 3 γκολ για το πρωτάθλημα, ενώ κατέκτησε 1 κύπελλο (2000).
Μετά την ΑΕΚ αγωνίστηκε για 2 χρόνια στον Άρη και για 3 χρόνια στον ΠΑΟΚ.
Συνολικά στην καριέρα του είχε 17 συμμετοχές κι 1 γκολ με την εθνική ομάδα των ανδρών.
Το 2005 επέστρεψε στην ΑΕΚ για κάποια χρόνια σε ρόλο scout της ομάδας, ενώ σήμερα είναι scout στις ακαδημίες του Παναθηναικού.